Vi söker Produktionscontroller

april 11, 2019

Nu förstärker man ekonomiavdelningen med en produktionscontroller. Det är en bred, spännande och komplex tjänst där du kommer att få en central roll i utvecklingen av företagets ekonomistyrning. 

Dina arbetsuppgifter

Som produktionscontroller kommer du att förse beslutsfattare på olika positioner i företaget med relevant ekonomisk information. Det innebär att du arbetar med produktionsuppföljningar såsom kalkylavvikelser, tillverknings- och prisdifferenser samt stötta i lagerhantering och den årliga prissättningen. Ansvarsområdena handlar om lönsamhet, budget, utveckling av produktkalkyler och att Analysera bruttomarginalen och säkerställa att alla nyutvecklade produkter möter målen för bruttomarginal och lönsamhet. I din roll ingår framtagande, analys och uppföljning av företagets ekonomiska utfall. Du arbetar med rapporter, avstämningar och prognoser. I ett nära samarbete med avdelningschefer är du drivande i utvecklingen av företagets ekonomistyrning.

Du tillhör ekonomiavdelningen som utgörs av sju personer och du rapporterar till Finance Controller (som också finns på plats i Åmotfors). Du ansvarar för att upprätta och tillhandahålla aktuella ekonomiska rapporter och statistiska sammanställningar. Du arbetar även med avstämning av verksamhetens lager, implementering av standardkostnadsredovisning, säkerställer kostnadsförändringar, prissättning samt löpande uppföljning.

Din profil

Vi söker dig som stimuleras av en verksamhetsnära roll där man har många kontaktytor inom olika funktioner i företaget med en kombination av detalj och helhet. Du har erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete i företagsekonomiska frågor samt av arbete med integrerade och komplexa produktionsdatasystem. Du skall vara högskoleekonom med goda systemkunskaper (avancerad användare av Excel) och behärska svenska och engelska i såväl tal som skrift. Meriterande om du har erfarenhet av tillverkande bolag och erfarenhet av arbete i Monitor.

För att trivas i rollen är du nyfiken, handlingskraftig, självgående, resultatinriktad och kommunikativ. Du är duktig på att prioritera, har kundfokus samt hög arbetskapacitet. Din analytiska sida är stark och du har god förmåga att arbeta flexibelt och leverera inom snäva tidsramar. Vidare trivs du med att samarbeta med medarbetare på alla nivåer och har förmågan att återge komplicerade samband på ett enkelt sätt.

Idag jobbar du troligtvis med liknande arbetsuppgifter på ett större bolag och skulle nu vilja jobba bredare och ansvara för helheten eller så arbetar du med redovisning och har stort intresse för produktionsmiljöer. Du kan även vara ekonomichef på en mindre mekanisk verkstad och ha god kunskap inom både ekonomi och produktion.

Om Industrisupport

Industrisupport startades 1999 och är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som idag har verksamhet och kontor på flera orter. Vi arbetar med åtskilliga yrkeskategorier både på kollektiv- och tjänstemannasidan. 

Läs mer och ansök här >>